Un decor cald si primitor intr-o casa de langa Bucuresti

Solicitarea de amenajare a locuintei prezentata in cele ce urmeaza a venit din partea unor buni prieteni care si-au construit o casa la cativa km de Bucuresti cu o suprafata utila de aproximativ 200 mp la care se adauga terasa si garajul.

Cu temperamente total opuse dar personalitati extrem de sociabile, proprietarii au avut printre solicitari cateva elemente: portocaliu, rosu si un bar, toate incadrate intr-un d├ęcor cald si primitor. Zis si facut! Am pornit in conturarea conceputului de design interior cu aceste elemente integrandu-le pe rand.

Parterul locuintei este format dintr-un living generos cu o bucatarie open space si o baie. Cromatica aleasa ca tema principala este formata din culori calde dispuse in contrast: mobilier salcam deschis asociat cu parchet si gresie de culoare inchisa si pereti albi ce alterneaza cu zone inchise la care am optat pentru tapet sau vopsea. Elementul central in toata gama de culori este portocaliul care debordeaza acelasi optimism si veselie ca proprietarii si care inchieie conturarea conceptului de design al livingului la capitolul tonuri de culoare.

Povestea tabloului din living este una simpla dar care spune multe despre stilul de viata al proprietarilor: cursanti in cadrul unei scoli de dans din Bucuresti, alegerea motivului pentru acest tablou a fost de la sine inteleasa, de realizarea lui ocupandu-se insusi proprietarul.

Respectand cerinta de a ingloba un bar la parter am optat sa il pozitionez ca trecere intre living si bucatarie pastrand aceeasi tema atat ca linie cat si ca tonuri de culoare si joc de lumini.

Materialele alese sunt moderne, PAL melaminat pentru mobilier, sticla vopsita, perdele si draperii din materiale textile semi-opace, MDF furniruit pentru placarea treptelor.

Amenajarea baii de la parter este total opusa de cromatica din rest optandu-se aici pentru culori si materiale reci. Elementul pe care ne-am focusat atentia a fost peretele de sticla care are rolul de protectie pentru dusul care se afla in spate.

Etajul are 2 dormitoare, un birou si o baie generoasa amenajate in aceeasi linie simpla si calda.

Dormitorul matrimonial se remarca prin exuberanta culoare rosu aleasa pentru draperii si tapet care dau spatiului o explozie de energie in cadrul unui ambient simplu.

Baia abunda in aceeasi culoare principala de la parter si anume portocaliu in asociere cu mobilierul ales intr-o nuanta de lemn maslin.

Mansarda a fost impartita in doua: spatiu de depozitare sub forma unui dressing si o sala de jocuri in cadrul careia am integrat si o mica zona tip lounge.

Intreaga amenajare este realizata in stil minimalist in care se remarca cu preponderenta accentele de culoare ce contureaza designul cald si primitor.

Ca o concluzie, descriu amenajarea acestei casei ca fiind una in care culorile dau tonul in asocieri exuberante, vesele si optimiste, pastrand totodata o linie simpla si usor sobra, descriere ce se potriveste intocmai si proprietarilor.