Simplitate in tonurile calde ale naturii

Tema amenajarii prezentului apartament a fost foarte clar specificata de proprietari, un tanar cuplu din Bucuresti, si anume ‘simplitate in tonurile calde ale naturii’.

Apartamentul cu o suprafata de aproximativ 65mp este compartimentat in 2 dormitoare, un living, o bucatarie si o baie.

La inceperea discutiilor, apartamentul avea deja gresie, faianta, usi, ferestre si sanitare motiv pentru care intreaga amenajare a fost conturata pornind de la aceste detalii.

Livingul s-a dorit a fi atat o zona de relaxare cat si de dining integrate intr-un spatiu unitar in care accentul s-a pus pe texturi si finisaje: draperii, huse de scaune si tapet alese in culorile toamnei.

Bucataria este simpla si liniara in tonuri calde de cappuccino si scortisoara. Am pastrat ca in orice alta bucatarie regula triunghiului dintre cele 3 zone: cea de pastrare, cea de spalare si cea de gatit/copt.

Dormitorul matrimonial se remarca prin prezenta patului din fier forjat ales special de proprietari. In completarea amenajarii acestei camere am optat pentru o influenta mediteraneana si anume culoarea peretelui din spatele patului.

Celalalt dormitor, nu avea o destinatie precisa la momentul amenajarii insa am convenit impreuna sa il amenajam pentru o eventuala camera de copil. Prin urmare am optat pentru clasicul alb. Mobilierul este minimal, format dintr-un divan, un dulap si cateva cuburi pentru carti.

O alta solicitare a proprietarilor a fost aceea de a avea un spatiu in care sa integreze o biblioteca asa ca am folosit holul generos pentru acest lucru.

Bugetul alocat acestui proiect de design interior apartament a fost de aproximativ 10500 euro si a cuprins: mobilier, corpuri de iluminat, perdele/draperii, electrocasnice, decoratiuni.