Lingura si Strachina: restaurant cu specific romanesc

Lingura si Strachina: un restaurant cu specific romanesc deschis la Piata Muncii dupa cateva luni in care, impreuna cu proprietarii, ne-am gandit, ne-am razgandit, am schitat, am dezbatut pentru ca in final conceptul designului interior sa fie unul autentic si simplu.

La momentul la care am inceput discutiile, restaurantul avea numele ales, motiv pentru care, amenajarea a trebuit sa respecte liniile simple ale identitatii, intreg conceptul bazandu-se pe stilul traditional in cadrul modern din care face parte.

Avand un spatiu relativ mic, aproximativ 50 mp, primul pas in conturarea proiectului a fost asezarea liniei zonei de expunere a preparatelor fiind dependenti de dimensiunile vitrinelor alese. Odata acest pas stabilit, ne-am concentrat atentia pe zona de servire care trebuia sa fie aerisita si totodata sa ofere suficiente locuri clientilor restaurantului, asa ca am optat pentru o bancuta cu 2 mese, o polita tip bar cu 4 scaune inalte si alte 2 mese mai mici.

Paleta coloristica aleasa pentru indentitate se regaseste si in amenajarea restaurantului inca de la exterior unde am optat pentru un décor cald in nuanta vaniliei in care accentul se pune pe pictura geniala realizata de Sidonia Calin care infatiseaza in cea mai simpla forma priceperea si pasiunea bucatarilor precum si bucuria cu care masa este servita, pe scurt: culori vii, veselie si pasiune intr-o abordare simpla.

Povestea continua cu designul interior unde acceasi nuanta calda a vaniliei te intampina inca de la intrare, iar minunata pensula a Sidoniei a dat nastere unei alte picturi in aceesi abordare simpla si vesela cu care ne-a obisnuit.

Mobilierul a fost realizat din PAL furniruit pastrandu-se astfel nota rustica aleasa iar lampadarele vin in conturarea designului prin acceasi forma simpla si culoare calda dar cu accente usor moderne.

Autenticitatea amenajarii este data in final de accesoriile atent alese: franghiile care sustin polita de servit masa si lingurile de lemn de la intrare, ulcioarele, farfuriile si castroanele comandate tocmai la Horezu si nu in ultimul rand portul domnisoarelor care servesc.

Ca un rezumat, proiectul de amenajare al restaurantului imbina linia moderna a vitrinelor si lampadarelor cu elementele rustice de décor fiind exemplul clar al faptului ca traditia poate fi eleganta si isi poate gasi locul si in secolul XXI.

Pentru mine, Lingura si Strachina a fost si este un proiect de suflet la realizarea caruia m-a uimit dedicarea si pasiunea proprietarilor in cele mai mici detalii.

Acum, la deschidere, ma declar cucerita de zambetul si atmosfera cu care sunt oamenii intampinati si cel mai important, de gustul bucatelor preparate dupa retete culese din toata tara care pastreaza savoarea deosebita a mancarii traditionale romanesti care se prepara inca in acele colturi ale tarii in care tehnologia mai are multi ani pana sa ajunga.