In stil contemporan: contrast si extravaganta

La finalul primei discutii, proprietarii generosului living au concluzionat: “vrem accente, extravaganta si neaparat mult violet”. Pornind de la aceste cerinte am ales amenajarea in stil contemporan cu accent pe culoarea violet si materiale care sa capteze si sa reflecte lumina.

Fiind un open space de aproximativ 80 mp, am ales sa il impart in zone pe care le-am delimitat prin elemente decorative de mobilier.

Intrarea in locuinta, nefiind marcata de un hol, este delimitata de living printr-un corp de mobilier tip fagure realizat din MDF vopsit, lucios, in culoarea iasomie antichizat.

Zona de living se remarca printr-un mix de stiluri diferite ce au compus de la inceput tema conceptului de design interior al prezentei locuinte. Eleganta clasica data de canapele, este usor estompata de extravaganta mesei metalice cu design futurist si de liniile drepte ale mobilierului minimalist. Un element pe care insusi proprierarii au solicitat sa fie incadrat in conceptul designului de interior este tabloul, un portret al celebrei actrite britanice a anilor ’60 Audrey Hepburn si care are in primul rand o valoare sentimentala deosebita.

Livingul este delimitat de bucatarie prin stalpi dispusi paralel realizati din MDF furniruit in aceeasi culoare ca structura canapelelor.

Bucataria, al carei design este unul cu linii drepre si moderne, este propusa din MDF infoliat lucios si are ca element de atractie peninsula pe care este pozitionata chiuveta si care o delimiteaza de urmatoarea zona si anume diningul.

Zona de dining este cu totul speciala. Extravaganta acestei zone se remarca prin alegerea sticlei montata in podea in loc de parchetul masiv din restul locuintei care delimiteaza clar perimetrul mesei de 6 locuri.

Pentru trepte s-a optat pentru placarea lor cu MDF furniruit in aceeasi culoare ca cea a parchetului.

Pastrand tonul stilului contemporan s-a optat pentru lasarea ferestrelor neacoperite in asa fel incat sa poata fi privita impresionanta gradina ce inconjoara casa.

Personalitatea eleganta si subtila a acestei amenajari este data de mixul liniilor clasice si rotunde cu cele drepte si minimale, asocierea tonurilor de culori electrice cu cele calde si nu in ultimul rand accesoriile de mari dimensiuni. In 2 cuvinte: contrast si extravaganta!