Amenajare sobra, decoratiuni indraznete!

Pentru prezenta amenajare am pornit de la 3 cuvinte care descriu foarte bine personalitatea proprietarului: ‘elegant, sobru, indraznet’ si am ajuns la o propunere bazata pe asocierea culorilor de pamant in combinatie cu cateva elemente indraznete.

Mergand pe linia clasica a nucului folosit ca tema principala pentru majoritatea incaperilor inclusiv a parchetului, am incercat sa insuflu putina viata apartamentului prin combinatia cu iasomie, verde si galben.

Mobilierul livingului sugereaza ideea de fluiditate si caldura prin asocierea lemnului cu sticla si MDF, eleganta minimalista a incaperii fiind data de tapetul de culoare inchisa care scoate in evidenta canapeaua, masuta si panelurile alese in culoarea iasomie. Atractia principala a livingului o constituie tabloul, care are ca tema arta fractala si scapa astfel camera de mitul monotoniei.

Pentru dormitor, motivul toamnei este pastrat, linia nuantelor masculine de maron folosita atat la parchet si tapet cat si la mobilier si draperii si este pusa in valoare de exuberanta galbenului folosit pentru usile comodei si noptierelor. Fiind un dormitor mic, nu se pot incadra mai multe elemente de décor, motiv pentru care, pentru da o nota usor feminina, am ales ca punct de atractie o oglinda, realizata din bucati ovale asimetrice dispuse aleator.

Bucataria, realizata din PAL de culoarea nuc, este pusa in valoare de usile de culoarea lucioasa iasomie, si de sticla folosita atat intre copurile inferioare si superioare cat si in partea de sus a corpurilor soldat. Electrocasnicele sunt incorporate, iar atractia principala o constituie peninsula tip bar care este proiectata in asa fel incat sa poata glisa in mobilier si elibera centrul bucatariei.

Holul este insasi eleganta acestei amenajari prin prezenta pietrei decorative sustinuta de o vaza inalta. Spatiul generos mi-a permis sa impart holul in 2 zone diferite: dulapurile care pastreaza linia designului de ansamblu si peretele imbracat in piatra decorativa care are ca element central un corp de mobilier menit sa creeze senzatia unui lounge si mai spatios.

Baia iese complet din tiparul temei prezentei amenajari tocmai pentru ca am dorit sa creez idea spatiilor unice personalizate individual. Am ales mozaic albastru marin si nisip atat pentru pereti cat si pentru podea. Mobilierul este din MDF si compus din masca de sustinere a lavoarului si cele 2 corpuri suspendate alese in indrazneata culoare mov.

O amenajare simpla si cu mult suflet, un spatiu cald intr-un décor cochet!

Despre aceasta amenajare puteti citi si in: casamea.ro