Design interior camera copilului

Camera copilului este un spatiu ce trebuie tratat separat de restul locuintei.

Amenajarea camerei copilului trebuie realizata in functie de varsta si de personalitatea copilului si intotdeauna impartita in zone: odihna, studiu si recreere.

Cel mai important lucru in amenajarea camerei copilului este siguranta acestuia, motiv pentru care se vor alege piese de mobilier cu linii rotunjite, sisteme de siguranta pentru usi si prize, etc.

In ceea ce priveste designul interior al camerei copilului aceste poate fi realizat prin alegerea unei teme specifice (personaje din desene animate sau filme) sau pur si simplu prin crearea unui ambient vesel cu ajutorul culorilor si accesoriilor. Alegerea unor culori unitare ale mobililierului si peretilor va pot permite folosirea unor accesorii viu colorate care sa dea spatiului dinamismul si optimismul de care un copil are nevoie.

Atunci cand decidem sa amenajam camera copilului trebuie sa pornim de la punctarea catorva aspecte ce pot influenta foarte mult propunerea de design si anume: varsta copilului, orizontul de timp pe care ni-l propunem pentru pastrarea amenajarii si nu in ultimul rand bugetul de care dispunem.

De la pardoseala si covoare, pereti si vopseluri, iluminat natural si artificial, la toate accesoriile prezente, designul interior al camerei copilului trebuie gandit ca un tot unitar care sa ii inspire siguranta, odihna si visare, un loc de joaca si distractie, un loc unde sa creasca si sa se dezvolte.