Design interior bucatarii

Bucataria trebuie privita ca locul central in care se petrece toata actiunea dintr-un camin. Nu este doar locul pentru a pregati si a gati mancarea – este, de asemenea, cel mai dinamic spatiu din locuinta, mereu plin de activitate si energie, si nu in ultumul rand este locul in care se aduna toti membrii familiei laolalta.

Un design interior pentru bucatarie corect realizat presupune potrivirea tuturor acestor activități, motiv pentru care amenajarile de bucatarii sunt mai populare decât oricând avand la baza functionarea in deplin acord a tuturor elementelor primordiale: focul si apa, apoi vantul (aerisirea), fierul (ustensilele de bucatarie), lemnul si pamantul (blaturile, vesela, vasele din ceramica, lut etc).

Ca regula principala in amenajarea unei bucatarii este regula triunghiului de dispunere a celor 3 zone importante din bucatarie si anume zona de spalare/preparare, zona de gatit si zona de pastrare care presupune ca distanta maxima intre cele 3 sa nu depaseasca 2 metri.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca bucataria este un spatiu care nu mai indeplineste de mult doar o functie practica, ca atare aspectul acesteia este extrem de important si trebuie sa aiba legatura cu restul locuintei mai ales daca discutam de o bucatarie open space.

Criteriile ce stau la baza unui corect design interior al bucatariei sunt urmatoarele: eficienta, functionalitate, siguranta in exploatare si aspectul estetic.

In cadrul amenajarii bucatariei trebuie sa tinem cont si de confort care incepe propriu-zis de la functionalitate si aspecte practice, pozitionarea mobilierului, a aparatelor electrocasnice, stabilirea locurilor de depozitare, ar trebui sa urmeze niste reguli precise, in asa fel incat sa optimizeze comoditatea in miscari, siguranta si economia in timp a tuturor ce folosesc bucataria.

Lucrari realizate