Design interior apartament

Raportandu-ne la orasele tot mai aglomerate, a locui intr-un apartament de bloc reprezinta in ultimul deceniu mai mult o necesitate decat realmente o dorinta.

Si de aici apar problemele beneficiarilor: forma sau functie? Sa optam mai degraba pentru estetic sau functional? cum sa ma simt “acasa” si totusi sa am suficient spatiu pentru toate nevoile? Ei bine, cu aceste intrebari trebuie pornit la drum atunci cand incepem lucrul la un nou proiect de amenajare al unui apartament.

Pe primul loc in discutie se afla punctarea fiecarei zone ca si destinatie finala, urmata de flux si ergonomie si nu in ultimul rand de aspect. De regula tendinta oamenilor in incercarea de a obtine un spatiu cat mai aerisit este sa renunte la numiti pereti, sa creeze bucatarii open space, sa desfiinteze holurile, balcoanele, terasele si asa mai departe. Ei bine, atunci cand vorbim despre flux si ergonomie regulile se modifica si cel mai important este sa optimizam spatiul in asa fel incat sa pastram zonele de depozitare necesare, sau sa le cream in cazul in care nu le avem, pastrand totodata partea estetica a lucrarii.

Designul interior al intregului apartament trebuie sa aibe o continuitate de la intrare pana la dormitoare si bai, ca atare inainte de inceperea amenajarii apartamenului beneficiarii impreuna cu consultantul vor alege un stil sau cel mult 2 pe care le vor mixa. Este foarte important ca stilul ales sa fie unul reprezintativ pentru proprietari, pentru ca in final proiectul 3D de design interior al apartamentului sa reuneasca toate dorintele si nevoile acestora. Mai departe, proiectul va fi pus in practica rezultatul fiind amenajarea apartamentului exact asa cum vi l-ati imaginat.

Lucrari realizate